LLT Super liga 5. kolo – Najava

Vojvođanski derbi: FK TSC neporažen gostuje Vojvodini u 5. kolu Superlige

Fudbaleri TSC iz Bačke Topole u nedelju, 18. avgusta, od 20 sati gostuju ekipi Vojvodine u Novim Sadu, u derbiju 5. kola Superlige, uz obećanje da će pružiti standardno dobru igru i pokušati da produže niz odličnih rezultata u elitnom takmičenju Srbije.

Na konferenciji za novinare u Bačkoj Topoli, levi bek Dajan Ponjević rekao je da očekuje tešku i zahtevnu utakmicu sa Vojvodinom, koja je u prva četiri kola, kao i TSC, ostvarila četiri pobede.
„Vojvodina je na svakoj utakmici imala mnogo šansi, dali su dosta golova, pa zaista očekujem kvalitetan meč. Oni imaju dobar napadački red, ali i TSC dobre odbrambene igrače. Zaista, oba tima mogu da se pohvale dobrim defanzivcima i ofanzivcima, tako da verujem da ćemo biti ravnopravni protivnici“, dodao je Ponjević.

Trener golmana TSC Silard Farago istakao je da je ekipa Vojvodine u letnjem prelaznom roku dovela desetoricu novih igrača, kvalitetnih pojačanja, kao i da Novosađani imaju trenera koji veoma dobro motiviše svoj tim.
„U prva četiri kola dali su 14 golova, igraju dobar napadački fudbal, i nas sigurno čeka jako teška utakmica. Ipak, kao i uvek, pokušaćemo da damo svoj maksimum i da ostvarimo dobar rezultat“, kazao je Farago.

Napadač Vladimir Silađi, koji je do sada u Superligi bio strelac dva gola, ocenio je da će se u nedelju igrati pravi vojvođanski derbi. „To su dve ekipe u vrhu, sa četiri pobede iz četiri kola. Očekuje nas težak meč, koji će pokazati koja ekipa je u ovom trenutku bolja“, rekao je on.
Silađi, koji je kao igrač ponikao u Vojvodini, naveo je i da je protivnik odlično organizovan klub, koji ima ozbiljne ambicije i u ovoj sezoni. „Očekujem izuzetno tešku borbu, ali mi imamo fenomenalnu atmosferu u klubu i spremni smo za ovu utakmicu“, kazao je Silađi.