LLT Super liga 1. kolo – Najava

Fudbalski klub TSC u petak, 19. jula, od 20 sati na terenu FK Voždovca u Beogradu, debituje u Super ligi Srbije, sa namerom da pruži svoj maksimum u ovom trenutku i da pozitivnim rezultatom započne novu sezonu.

Trener FK TSC Zoltan Sabo izjavio je danas na konferenciji za novinare u Bačkoj Topoli da su pripreme od šest nedelja bile temeljne i uspešne, kao i da je kvalitet tima podignut sa šest pojačanja, koji su sposobni da doprinesu još boljoj igri kluba iz Bačke Topole, pobednika u Prvoj ligi prošle sezone.

Trener TSC je istakao da nije tajna da je Superliga mnogo jače takmičenje od Prve lige, da ih očekuje sezona u kome nema slabog protivnika, te da je svima jasno da će svaka utakmica biti teška. „Verujem u naše momke i našu organizaciju i mislim da za TSC neće biti problema ni u ovom prvenstvu, ni u budućim prvenstvima“, naveo je Sabo.

Što se tiče predstojeće utakmice na stadionu Voždovca, koji ima veštačku travu, Sabo je rekao da za TSC ta podloga nije nepoznanica, da su i oni trenirali u Fudbalskoj akademiji TSC na takvoj podlozi.

„Što se nas tiče, nama takva podloga nije novost i sa tim ne bi trebalo da imamo problema. Specifična je atmosfera na stadionu Voždovca, blizu terena su tribine, i ja očekujem jednu lepu fudbalsku predstavu u kojoj bi smo mi mogli da ostvarimo pobedu ili odigramo nerešeno“, rekao je Sabo.

Mladi Borko Duronjić, koji igra na poziciji krilnog veznog igrača, biće na raspolaganju treneru, a u TSC je došao baš iz Voždovca.

„Voždovac je klub u kome sam proveo dve i po godine, sjajno organizovan kao i TSC, koji je sada moj novi klub. Očekujem da TSC pruži dobre partije kao i u pripremnim utakmicama i verujem da smo spremni za početak sezone“, kazao je Duronjić.

Napadač TSC Nenad Lukić istakao je da je ekipa sjajno uradila pripreme, da je imala odlične uslove i u Austriji i potom u svojoj Akademiji.

„Izuzetno smo motivisani i željni dokazivanja u Superligi. Želimo da pokažemo da možemo da nastavimo niz odličnih igara koji smo započeli prošle sezone u Prvoj ligi. Siguran sam da imamo veoma kvalitetnu ekipu, uz pojačanja koja su došla, tako da se nadamo i prvoj pobedi“, rekao je Lukić.